Ga naar de hoofdinhoud

Werkcentrum aanwezig op bouwfestival Huis voor de Stad

Omwonenden en andere inwoners van Amersfoort mochten tijdens Nationale Burendag, zaterdag 28 september, een kijkje nemen op de bouwplaats van het Huis voor de Stad. Het Huis voor de Stad wordt eind 2026 het nieuwe stadhuis van de Gemeente Amersfoort. Daarnaast komen hierin ook diverse partners, waaronder het Werkcentrum regio Amersfoort. Bezoekers konden tijdens ‘Buurten op de Bouw’ buurten met de bouwers die wat vertelden en lieten zien over de voortgang van het Huis voor de Stad. 

Vanuit het Werkcentrum regio Amersfoort waren we aanwezig met één van onze themawanden. Bezoekers konden zo kennis maken met de dienstverlening van het werkcentrum. Het grootste deel van de bezoekers kwam voor de bouw, maar een aantal van hen wilden ook in gesprek over talenten en vacatures. We deelden een tent met Indebuurt033, die in het Huis voor de Stad ook een informatiewinkel krijgt.

Gemeente Amersfoort organiseerde ‘Buurten op de Bouw’ in het kader van Nationale Burendag. Bezoekers konden in gesprek met medewerkers van aannemer Dura Vermeer, Kraaijvanger Architects, het projectteam van de gemeente, burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Micheline Paffen. Ook konden zij ideeën achterlaten voor de opening in 2026.