Ga naar de hoofdinhoud

Gidsen

In het Werkcentrum staat altijd een gids voor je klaar. Zij helpen jou verder en bespreken al je mogelijkheden op het gebied van werken, leren en ontwikkelen.

In het Werkcentrum staan een aantal themawanden die je hierbij kunnen helpen. Zo is er een wand vol actuele vacatures. Op de ‘talentenwand’ kun je samen met de gids bekijken welke talenten en kwaliteiten jij hebt en in welke baan je die kunt inzetten.

Onze gidsen brengen je, als dat nodig is, in contact met de professionals die jou het beste verder kunnen helpen.

MAAK KENNIS MET ONZE ARBEIDSMARKTGIDSEN

Gids Silvia Sterk

Silvia Sterk

'Ik vind het fijn om niet online, maar juist persoonlijk met bezoekers van het Werkcentrum regio Amersfoort in gesprek te gaan en ze te begeleiden naar werk.'

Met welke vragen kun je bij jou in het werkcentrum terecht?

Ik heb kennis van de WW-uitkering en kan coaching aan mensen bieden om hun zodoende te helpen bij het gehele sollicitatieproces. Dat kan bijvoorbeeld hulp zijn bij de opzet van een sollicitatiebrief en cv.

Wilde je altijd al in dit werkgebied werken?

Ja, mensen verder helpen in een zoektocht op de arbeidsmarkt, dat sprak mij altijd al erg aan!

Gids Melanie Jaspers

Melanie Jaspers

'Ik wil bezoekers een warm bad bieden en een ontspannen sfeer, ontmoetingsplaats, luisterend oor, helpende hand, inspiratie, motivatie, stof tot nadenken, rust, duidelijkheid, helderheid, inzicht en lekkere koffie en thee…!'

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

Het is nieuw in ontwikkeling, mooie uitdaging om mee te denken vanaf begin. Ik vind het leuk mensen te kunnen helpen en te laten nadenken over stappen in hun privé-en werkende leven. Ik denk dat ik daar goed in ben en daarom wil ik dit graag. Bijdragen en er toe doen voor mensen. Mijn motto is dan ook: Door Bewustwording Bewegen!

Heb je tips die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

• Zet je netwerk in, gebruik social media, ga in gesprek
• Zoek goed uit wat er bij je past en ga niet lukraak solliciteren (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?). Maak daarbij gebruik van trainingen, workshops, testen en/of een coach
• Loop een dag mee bij een interessant bedrijf of vraag om een proefplaatsing
• Denk ook eens aan een LeerWerktraject

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

Soms moet je in het diepe springen en out-of the box denken om daar te komen waar je eigenlijk wil zijn….. “Believe you can and you are halfway there!”

Femke Bareman

Femke Bareman

'Het leuke aan het Werkcentrum regio Amersfoort vind ik dat iedereen welkom is. Ik vind het leuk om mee te denken met bezoekers die uit eigen beweging naar het Werkcentrum komen.'

Wat wil je de bezoekers bieden?

Een luisterend oor en advies en informatie over onderwerpen waar ze meer over willen weten.

Heb je tips die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

Heb geduld en vertrouwen.

Heb je een persoonlijke ervaring die anderen kan inspireren?

In mijn functie als Adviseur Werk bij UWV heb ik al veel inspirerende verhalen verzameld. Het meest inspirerend vind ik wanneer iemand een overstap durft te maken naar een hele andere functie. Zo sprak ik een vrouw die jarenlang in een administratieve functie had gewerkt en zich uiteindelijk heeft laten omscholen richting kraamverzorgende.

gids Ebru Gökçelik

Ebru Gökçelik

'Ik word enthousiast van het verder op weg helpen van mensen in hun zoektocht naar een baan/opleiding en dat enthousiasme breng ik ook over.'

Met welke vragen kun je bij jou in het werkcentrum terecht?

Met mijn brede kennis van de arbeidsmarkt in de regio en een groot netwerk van werkgevers en opleiders, kan ik klanten adviseren en hen verder helpen in de stap naar de goede richting. Ik ben gespecialiseerd in de branche Techniek, maar ook andere branches heb ik door de jaren heen een brede kennis opgebouwd en kan ik de verbindingen goed leggen.

Wilde je altijd al in dit werkgebied werken?

Ja, ik heb mijn minor Arbeidsrecht afgerond en ben sindsdien op dit gebied ook blijven werken.

Wat wil je de bezoekers bieden?

In eerste instantie een luisterend oor, altijd betrokkenheid en een enthousiaste coaching tijdens hun zoektocht naar (ander) werk of een opleiding.

Gids Annemiek Nieborg

Annemiek Nieborg

'Ik vind het leuk om met uiteenlopende mensen in gesprek te gaan over allerlei vragen op het gebied van werk, opleiding en loopbaan.'

Wat wil je de bezoekers van het Werkcentrum regio Amersfoort bieden?

Een luisterend oor, meedenken bij vragen, vragen stellen om de situatie helder(der) te krijgen en adviezen geven aan de bezoekers hoe zij verder kunnen gaan met hun oriëntatie op werk of scholing.

Heb je tips/adviezen die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

Neem vooral de tijd om een aantal opties goed te onderzoeken. Zoek informatie op, praat met mensen die het werk al doen, probeer een dagje mee te lopen, bezoek open dagen etc. Kijk daarna welk werk of opleiding het beste past bij wat je kunt, wat je belangrijk vindt, wat je leuk vindt en bij wie je bent.

Gids Maarten van Zuidam

Maarten van Zuidam

'Ga met al jouw plannen op het gebied van werken of een opleiding volgen aan de slag. Lukt het niet? Kom dan even bij ons van het Werkcentrum regio Amersfoort langs om te mopperen. Daarna gaan we er samen met jou dubbel zo hard voor!'

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

In een switch van carrière ben ik van IT naar zorg gegaan zonder de juiste papieren. Door inzet en een enthousiast verhaal werd ik aangenomen en kon ik naast mijn werk studeren. Laat je dus niet te snel afschrikken door wensen en eisen van werkgevers.

Wat wil je de bezoekers van het Werkcentrum regio Amersfoort bieden?

Sowieso hoop ik dat de bezoekers zich gehoord voelen als ze mij gesproken hebben. Daarnaast hoop ik iemand goed te kunnen doorverwijzen als dat nodig is of een match te maken met een passende vacature in ons bestand.

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

De combinatie van een laagdrempelige inloop met de inzet op een inhoudelijk gesprek spreekt mij aan. Ik vind het leuk dat we vanuit de klant denken en dat we hulpmiddelen krijgen om het gesprek goed aan te gaan. Daarnaast zijn we ook gericht op de praktijk met ons aanbod van vacatures en ons netwerk om mensen met verschillende soorten vragen goed te kunnen helpen.

Gids Stephan van Strien

Stephan van Strien

'Durf te dromen. Onderzoek wat jou gelukkig maakt of kan maken in je werk. Ook als je al aan het werk bent. Als je je open stelt voor nieuwe mogelijkheden, komen er altijd kansen op je pad. Durf ook vragen te stellen en op anderen af te stappen, juist als het ook om onderwerpen gaat waar je zelf geen ervaring mee hebt.'

Wat is je achtergrond qua opleiding en werk?

Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond, tegenwoordig Social Work. Hierbij als uitstroomprofiel GGZ-Agoog en ook in het bezit van Post-HBO certificaat GGZ-Agoog. Werkervaring hoofdzakelijk als trajectbegeleider en re-integratiebegeleider binnen verschillende teams/sectoren, waaronder verslavingszorg, Psychosezorg & uitvoering van trajecten vanuit het UWV.

Wilde je altijd al in dit werkgebied werken?

Pas gedurende mijn opleiding heb ik het deel van arbeidsintegratie en re-integratie ontdekt. Dit intrigeerde mij direct. Ik kreeg gelijk het gevoel dat ik op dit vlak een verschil kon maken in het leven van anderen en hierbij ook een belangrijke bijdrage kon leveren in zowel het thema Werk als iemands kwaliteit van leven.

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

In mijn werkzaamheden als (zelfstandig) trajectbegeleider en jobcoach heb ik veel te maken gehad met zowel gemeenten als het UWV en partijen hieromheen. Toen ik bij de gemeente kwam werken, wilde ik graag verkennen of er nog mogelijkheden waren om ook breder betrokken te blijven. Zo is de interesse in het werkcentrum gekomen. Daarnaast spreekt de werkwijze van openstaan voor iedereen met een vraag, in plaats van afspraak gebonden werken me erg aan.

Met welke vragen kun je bij jou in het werkcentrum terecht?

Iedereen die een vraag heeft omtrent de mogelijkheden om ondersteuning te ontvangen voor (re)integratie, vanuit welk perspectief dan ook, kan bij mij terecht. Daarnaast help ik mensen graag op weg met het uitzoeken van mogelijke subsidies, regelingen en instrumenten die beschikbaar voor hen zijn.

Wat wil je de bezoekers bieden?

Perspectief en het gevoel dat zij een volgende stap op kunnen binnen de wensen die zij zelf hebben. Mensen komen bij ons binnen, omdat ze intrinsiek een motivatie hebben om stappen te willen maken. Hier wil ik bij aansluiten en ze verder motiveren en activeren.

Heb je tips die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

Durf te dromen. Onderzoek wat jou gelukkig maakt of kan maken in je werk. Ook als je al aan het werk bent. Als je je open stelt voor nieuwe mogelijkheden, komen er altijd kansen op je pad. Durf ook vragen te stellen en op anderen af te stappen, juist als het ook om onderwerpen gaat waar je zelf geen ervaring mee hebt.

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

Op school had ik 1 docent, GZ-psycholoog naast zijn docentschap, die zijn gehele les inrichtte op de ervaringen van studenten zelf. Hij was niet gericht op het delen van eigen kennis, maar de ervaringen van studenten. Hier haalde hij voorbeelden uit waaruit bleek dat anderen zich ontwikkelden en het belang van eigen normen en waarden die in deze voorbeelden naar voren kwamen. Luisteren naar en aansluiten bij anderen is kennis, niet het delen van je eigen kennis met anderen.

Gids Arrie Huijgen

Arrie Huijgen

'Maak kleine stapjes bij het zoeken van werk en denk in uitdagingen! Maak jezelf zichtbaar voor anderen en de arbeidsmarkt. Schakel netwerk-hulp van anderen in!'

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

Lijkt mij geweldig als ik iemand verder kan helpen die spontaan binnenkomt. Het zit in mij om mensen verder te helpen in leven en of werk. Uitgaande van kwaliteiten die we allemaal hebben maar niet altijd zien!

Met welke vragen kun je bij jou in het Werkcentrum terecht?

Coaching, brainstormen, inzicht geven/exploreren van persoonlijke kwaliteiten, 50+ kandidaten met vragen op gebied van werk en ontwikkeling en inzet kwaliteiten. Ik wil hen een luisterend oor bieden, gevraagde en ongevraagde adviezen geven, sparren en een spiegel voorhouden.

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk die inspirerend kan zijn voor anderen?

Ik ben ervaringsdeskundige als het gaat om verkrijgen van ander werk op latere leeftijd! Heb ook in een uitkering gezeten wat mij uiteindelijk ook een baan opleverde (bij UWV). Heb ook een soort rouwperiode doorstaan. Delen van mijn avonturen in werk en leven als het gaat om keuzes in het verkrijgen of behouden van werk.

Gids Anne Ettema

Anne Ettema

'Iedereen met vragen is welkom in het werkcentrum. Ik hoop dat ik een stukje antwoord kan zijn.'

Wat is je achtergrond qua opleiding en werk?

Ik ben oorspronkelijk docent middelbare school, maar werk sinds 1988 met werkzoekenden. Ik ben blijven “hangen” in bemiddeling van mensen die afhankelijk zijn van een uitkering. Al meer dan 35 jaar. En gelukkig nog steeds met plezier.

Wilde je altijd al in dit werkgebied werken?

Ik wil graag mensen begeleiden van A naar B.

Wat wil je de bezoekers bieden?

Ik wil de bezoekers betrokkenheid, tijd en aandacht geven. Mensen hebben vragen die naar het werkcentrum komen. Ik hoop dat ik een stukje antwoord kan zijn.

Gids Erik ter Maaten

Erik ter Maaten

'Ik bied bezoekers een luisterend oor, betrokkenheid en enthousiasme om weer een stap te zetten in hun loopbaan. Het gegeven dat iemand in het werkcentrum is en letterlijk in beweging is gekomen, bewonder ik en wil ik belonen.'

Waarom wilde je gids worden in het werkcentrum?

Naast mijn werk als jobhunter waar ik inwoners begeleid die soms moeite hebben met het vinden van een passende baan, geeft het werken in het werkcentrum mij veel voldoening. De laagdrempelige inloop in combinatie met het echt verder kunnen helpen van inwoners spreekt mij het meest aan.

Met welke vragen kun je bij jou in het werkcentrum terecht?

Vanwege mijn achtergrond in de arbeidsbemiddeling heb ik veel ervaring met nieuwe stappen op de arbeidsmarkt. Of dit nu is voor iemand die een nieuwe start wilt maken in een nieuwe functie of wegens omstandigheden een nieuwe baan zoekt. Ik denk en kijk graag mee om iemand op die plek te krijgen!

Wat wil je de bezoekers bieden?

Een luisterend oor, betrokkenheid en enthousiasme om weer een stap te zetten in hun loopbaan. Het gegeven dat iemand in het werkcentrum is en letterlijk in beweging is gekomen, bewonder ik en wil ik belonen.

Heb je tips/adviezen die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

Wees jezelf!
Zoek goed uit wat bij je past, wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt.
Blijf enthousiast en positief, ook als het even tegenzit!

Gids Saidie Ntela

Saidie Ntela

'Mijn specialisme is loopbaanadvies. Er staan leuke themawanden in het werkcentrum waarmee we in kaart kunnen brengen wat jij echt belangrijk vindt op het gebied van werk. Ik ga graag samen met je aan de slag.'

Wat is je achtergrond qua opleiding en werk?

Academie Mens en Arbeid richting beroepskeuze, arbeidsvoorziening en psychodiagnostiek. En sinds 2001 werk ik adviseur werk binnen het UWV in verschillende functies met verschillende doelgroepen.

Wilde je altijd al in dit werkgebied werken?

Ik wilde eigenlijk werken als psychodiagnostisch medewerker binnen een klinische sector. Maar hierin was erg weinig werk op HBO niveau toen ik klaar was met mijn opleiding. Aangezien ik ook was opgeleid binnen arbeidsvoorziening was solliciteren bij het UWV Werkbedrijf (toen nog CWI) een tweede maar logische stap en dat bleek een schot in de roos want ik ben er nog steeds!

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

Ik hou ervan om dienstverlenend bezig te zijn. Laat mij maar dingen uitzoeken of je op weg helpen. Daar word ik zelf blij van en hopelijk degene die ik spreek ook.

Met welke vragen kun je bij jou in het werkcentrum terecht?

Mijn specialisme is loopbaanadvies. Er staan leuke wandjes in het werkcentrum waarmee we in kaart kunnen brengen wat jij echt belangrijk vindt op het gebied van werk. Ik ga graag samen met je aan de slag.

Wat wil je de bezoekers bieden?

Het gevoel dat je altijd welkom bent voor advies en vragen. En dat als ik je op dat moment niet voldoende kan helpen ik ervoor zorg dat je bij de juiste persoon terecht komt.

Heb je tips die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

Jazeker. Neem geen belangrijke beslissingen op het moment dat het niet goed met je gaat. Het is logisch dat als je net een hele nare ervaring hebt gehad bij je vorige werkgever je neiging kan zijn om iets totaal anders te willen. Maar om een goede loopbaankeuze te maken moet je echt weer even tot rust komen en jezelf zijn en de tijd ervoor nemen.

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

Ik heb het geluk dat ik bij een grote organisatie werk. Hierdoor kan ik, als ik wil, elke paar jaar wat anders doen. Hierdoor doe ik constant wat ik leuk vind en wat bij mij past. En dat is wel een kwestie van kansen zien en pakken en uitspreken wat je wilt.

Gids Caroline Jans

Caroline Jans

'De zoektocht naar een nieuwe baan is de zoektocht naar een beter leven. Dit is best een ingewikkeld proces en heel eenzaam als je dit in je eentje wilt doen. Mijn tip zou dan ook zijn: zoek iemand op die je vertrouwt en vraag of deze persoon jouw spiegel wil zijn. Heb je zo iemand niet in je directe omgeving, neem dan contact op met het werkcentrum.'

Wat is je achtergrond qua opleiding en werk?

Na het VWO en een jaar au pair in Frankrijk ben ik een secretaresse opleiding gaan volgen. Lekker kort en praktisch – ik had toen geen zin in een lange studie. Vanuit mijn werk als secretaresse heb ik op enig moment de mogelijkheid gekregen om me om te scholen. Ik heb toen gekozen voor de opleiding Personeelsmanagement met de specialisatie Psychologie en Coaching. Binnen de gemeente Zwolle kreeg ik de kans om de caseload van een collega over te nemen. Niet gehinderd door enige praktische kennis heb ik die uitdaging toen opgepakt. Dat is inmiddels zo’n 15 jaar geleden.

Wilde je altijd al in dit werkgebied werken?

Als klein meisje en ook nog als puber wilde ik heel graag verpleegster worden. Anders dan nu het geval is, was er toen een overschot aan verpleegkundigen en ik was bang dat ik niet door de selectieprocedure zou komen. Vandaar de keuze voor een korte en praktische opleiding. Kunnen typen en leren organiseren is inderdaad altijd handig gebleven.

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

Ik houd ervan om variatie te hebben in mijn werk. Van een collega hoorde ik leuke verhalen over het gids zijn en toen de mogelijkheid zich voordeed heb ik mij meteen aangemeld. Ik vind het erg leuk om zonder voorbereiding met een vraag van een inwoner aan de slag te gaan. Omdat ik ook niet alles weet, voelt het als een zoektocht die we samen aan gaan. Als een inwoner weer blij en geholpen vertrekt, dan geeft mij dat een voldaan gevoel.

Met welke vragen kun je bij jou in het werkcentrum terecht?

Ik ben vooral een specialist op het gebied van werk, solliciteren en kan een inwoner op een motiverende manier hierbij op weg helpen. Maar ik ben zelf leergierig en wil heel graag weten hoe het binnen andere vakgebieden gaat. Over het hoe en wat bij het UWV zou ik wel meer willen leren.

Wat wil je de bezoekers bieden?

Een luisterend oor en een meedenk hoofd. Samen weten we meer dan één. En je verhaal kwijt kunnen, ook al kan ik dan niet meteen helpen, is vaak ook al fijn.

Heb je tips/adviezen die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

De zoektocht naar een nieuwe baan is de zoektocht naar een beter leven. Dit is best een ingewikkeld proces en heel eenzaam als je dit in je eentje wilt doen. Mijn tip zou dan ook zijn: zoek iemand op die je vertrouwt en vraag of deze persoon jouw spiegel wil zijn. Heb je zo iemand niet in je directe omgeving, neem dan contact op met het werkcentrum. De trajectbegeleiders van de gemeente Amersfoort kunnen alle inwoners van Amersfoort, Leusden en ook nog verder in de regio, helpen met een aantal gesprekken. We kunnen ook gebruik maken van het aanbod aan trajecten. Dus … een uitkering is niet nodig om toch hulp te kunnen krijgen.

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

Ik ben zelf alleenstaande moeder (inmiddels zijn mijn jongens 28, 30 en 31 – maar 20 jaar geleden zaten ze nog op de basisschool) en heb dus ervaring met hoe het is als je de zorg voor je gezin, huishouden en de zoektocht naar een betaalde baan moet combineren. Ook toen ik met de HBO opleiding begon (die ik combineerde met een bijna fulltime baan) woonden mijn zonen nog thuis. Het is een hele klus, die voor mij haalbaar is geweest door te focussen op het einddoel, maar voor mezelf ook kleinere – haalbare – tussendoelen vast te stellen. Die kleinere haalbare stappen bij elkaar maakten de weg naar het grote einddoel haalbaar.

Wat in mijn geval ook super heeft geholpen, is vooral een top-werkgever die mij ondersteunde en er voor me was als het even niet ging.

Gids Stephan van Strien

nieuw

'Durf te dromen. Onderzoek wat jou gelukkig maakt of kan maken in je werk. Ook als je al aan het werk bent. Als je je open stelt voor nieuwe mogelijkheden, komen er altijd kansen op je pad. Durf ook vragen te stellen en op anderen af te stappen, juist als het ook om onderwerpen gaat waar je zelf geen ervaring mee hebt.'

Wat is je achtergrond qua opleiding en werk?

Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond, tegenwoordig Social Work. Hierbij als uitstroomprofiel GGZ-Agoog en ook in het bezit van Post-HBO certificaat GGZ-Agoog. Werkervaring hoofdzakelijk als trajectbegeleider en re-integratiebegeleider binnen verschillende teams/sectoren, waaronder verslavingszorg, Psychosezorg & uitvoering van trajecten vanuit het UWV.

Wilde je altijd al in dit werkgebied werken?

Pas gedurende mijn opleiding heb ik het deel van arbeidsintegratie en re-integratie ontdekt. Dit intrigeerde mij direct. Ik kreeg gelijk het gevoel dat ik op dit vlak een verschil kon maken in het leven van anderen en hierbij ook een belangrijke bijdrage kon leveren in zowel het thema Werk als iemands kwaliteit van leven.

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

In mijn werkzaamheden als (zelfstandig) trajectbegeleider en jobcoach heb ik veel te maken gehad met zowel gemeenten als het UWV en partijen hieromheen. Toen ik bij de gemeente kwam werken, wilde ik graag verkennen of er nog mogelijkheden waren om ook breder betrokken te blijven. Zo is de interesse in het werkcentrum gekomen. Daarnaast spreekt de werkwijze van openstaan voor iedereen met een vraag, in plaats van afspraak gebonden werken me erg aan.

Met welke vragen kun je bij jou in het werkcentrum terecht?

Iedereen die een vraag heeft omtrent de mogelijkheden om ondersteuning te ontvangen voor (re)integratie, vanuit welk perspectief dan ook, kan bij mij terecht. Daarnaast help ik mensen graag op weg met het uitzoeken van mogelijke subsidies, regelingen en instrumenten die beschikbaar voor hen zijn.

Wat wil je de bezoekers bieden?

Perspectief en het gevoel dat zij een volgende stap op kunnen binnen de wensen die zij zelf hebben. Mensen komen bij ons binnen, omdat ze intrinsiek een motivatie hebben om stappen te willen maken. Hier wil ik bij aansluiten en ze verder motiveren en activeren.

Heb je tips die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

Durf te dromen. Onderzoek wat jou gelukkig maakt of kan maken in je werk. Ook als je al aan het werk bent. Als je je open stelt voor nieuwe mogelijkheden, komen er altijd kansen op je pad. Durf ook vragen te stellen en op anderen af te stappen, juist als het ook om onderwerpen gaat waar je zelf geen ervaring mee hebt.

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

Op school had ik 1 docent, GZ-psycholoog naast zijn docentschap, die zijn gehele les inrichtte op de ervaringen van studenten zelf. Hij was niet gericht op het delen van eigen kennis, maar de ervaringen van studenten. Hier haalde hij voorbeelden uit waaruit bleek dat anderen zich ontwikkelden en het belang van eigen normen en waarden die in deze voorbeelden naar voren kwamen. Luisteren naar en aansluiten bij anderen is kennis, niet het delen van je eigen kennis met anderen.

Gids Deenah Tessers-Sahidi

nieuwe gids

'Waar een wil is, is een weg. Laat je niet ontmoedigen en zie geen onnodige beren op de weg. Iedereen is uniek op zijn eigen manier, dus voor iedereen is er ook een passende leuke en gezellige baan.'

Wat is je achtergrond qua opleiding en werk?

Ik heb een brede uitzendbranche achtergrond en ik heb een MBO diploma op het gebied van personeel en arbeid. Ik kwam er tijdens mijn eerste stage achter dat arbeidsbemiddeling super goed bij mij past. Zo is mijn passie hiervoor ontstaan.

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

Ik vind het erg leuk om mensen te woord te staan en ik vind diversiteit erg belangrijk. Daarom leek het mij leuk om mij aan te sluiten bij het gidsenteam.

Met welke vragen kun je bij jou in het Werkcentrum terecht?

Alles op het gebied van recruitment, zoeken naar een nieuwe baan, samen een CV maken of tips geven voor het solliciteren etc.

Wat wil je de bezoekers bieden?

Een fijne ervaring bij ons, dat iedereen zich goed gehoord voelt en uiteraard zoveel mogelijk mensen aan een nieuwe baan helpen. Ik wil dat iedereen die hier binnen komt weer met een glimlach naar buiten loopt.

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk die inspirerend kan zijn voor anderen?

Als ik terug kijken naar al mijn werkervaring tot nu toe, denk ik direct aan hoe belangrijk het is om in jezelf te geloven. Uiteindelijk moet je alles zelf doen en ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen (werk)geluk.
Vaak kreeg ik te horen dat ik niet geschikt was omdat ik alleen een MBO diploma bezit, maar ik heb meerdere keren het tegendeel bewezen. Daar ben ik dan ook erg trots op. En dit heb ik zelf voor elkaar gekregen.

Gids Stephan van Strien

Nieuwe gids

'Durf te dromen. Onderzoek wat jou gelukkig maakt of kan maken in je werk. Ook als je al aan het werk bent. Als je je open stelt voor nieuwe mogelijkheden, komen er altijd kansen op je pad. Durf ook vragen te stellen en op anderen af te stappen, juist als het ook om onderwerpen gaat waar je zelf geen ervaring mee hebt.'

Wat is je achtergrond qua opleiding en werk?

Ik heb de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening afgerond, tegenwoordig Social Work. Hierbij als uitstroomprofiel GGZ-Agoog en ook in het bezit van Post-HBO certificaat GGZ-Agoog. Werkervaring hoofdzakelijk als trajectbegeleider en re-integratiebegeleider binnen verschillende teams/sectoren, waaronder verslavingszorg, Psychosezorg & uitvoering van trajecten vanuit het UWV.

Wilde je altijd al in dit werkgebied werken?

Pas gedurende mijn opleiding heb ik het deel van arbeidsintegratie en re-integratie ontdekt. Dit intrigeerde mij direct. Ik kreeg gelijk het gevoel dat ik op dit vlak een verschil kon maken in het leven van anderen en hierbij ook een belangrijke bijdrage kon leveren in zowel het thema Werk als iemands kwaliteit van leven.

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

In mijn werkzaamheden als (zelfstandig) trajectbegeleider en jobcoach heb ik veel te maken gehad met zowel gemeenten als het UWV en partijen hieromheen. Toen ik bij de gemeente kwam werken, wilde ik graag verkennen of er nog mogelijkheden waren om ook breder betrokken te blijven. Zo is de interesse in het werkcentrum gekomen. Daarnaast spreekt de werkwijze van openstaan voor iedereen met een vraag, in plaats van afspraak gebonden werken me erg aan.

Met welke vragen kun je bij jou in het werkcentrum terecht?

Iedereen die een vraag heeft omtrent de mogelijkheden om ondersteuning te ontvangen voor (re)integratie, vanuit welk perspectief dan ook, kan bij mij terecht. Daarnaast help ik mensen graag op weg met het uitzoeken van mogelijke subsidies, regelingen en instrumenten die beschikbaar voor hen zijn.

Wat wil je de bezoekers bieden?

Perspectief en het gevoel dat zij een volgende stap op kunnen binnen de wensen die zij zelf hebben. Mensen komen bij ons binnen, omdat ze intrinsiek een motivatie hebben om stappen te willen maken. Hier wil ik bij aansluiten en ze verder motiveren en activeren.

Heb je tips die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

Durf te dromen. Onderzoek wat jou gelukkig maakt of kan maken in je werk. Ook als je al aan het werk bent. Als je je open stelt voor nieuwe mogelijkheden, komen er altijd kansen op je pad. Durf ook vragen te stellen en op anderen af te stappen, juist als het ook om onderwerpen gaat waar je zelf geen ervaring mee hebt.

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

Op school had ik 1 docent, GZ-psycholoog naast zijn docentschap, die zijn gehele les inrichtte op de ervaringen van studenten zelf. Hij was niet gericht op het delen van eigen kennis, maar de ervaringen van studenten. Hier haalde hij voorbeelden uit waaruit bleek dat anderen zich ontwikkelden en het belang van eigen normen en waarden die in deze voorbeelden naar voren kwamen. Luisteren naar en aansluiten bij anderen is kennis, niet het delen van je eigen kennis met anderen.

Gids Annemiek Nieborg

Nieuwe gids

'Ik vind het leuk om met uiteenlopende mensen in gesprek te gaan over allerlei vragen op het gebied van werk, opleiding en loopbaan.'

Wat wil je de bezoekers van het Werkcentrum regio Amersfoort bieden?

Een luisterend oor, meedenken bij vragen, vragen stellen om de situatie helder(der) te krijgen en adviezen geven aan de bezoekers hoe zij verder kunnen gaan met hun oriëntatie op werk of scholing.

Heb je tips/adviezen die je wil meegeven aan mensen die aan de slag gaan met hun loopbaan?

Neem vooral de tijd om een aantal opties goed te onderzoeken. Zoek informatie op, praat met mensen die het werk al doen, probeer een dagje mee te lopen, bezoek open dagen etc. Kijk daarna welk werk of opleiding het beste past bij wat je kunt, wat je belangrijk vindt, wat je leuk vindt en bij wie je bent.

Gids Maarten van Zuidam

Nieuwe gids

'Ga met al jouw plannen op het gebied van werken of een opleiding volgen aan de slag. Lukt het niet? Kom dan even bij ons van het Werkcentrum regio Amersfoort langs om te mopperen. Daarna gaan we er samen met jou dubbel zo hard voor!'

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

In een switch van carrière ben ik van IT naar zorg gegaan zonder de juiste papieren. Door inzet en een enthousiast verhaal werd ik aangenomen en kon ik naast mijn werk studeren. Laat je dus niet te snel afschrikken door wensen en eisen van werkgevers.

Wat wil je de bezoekers van het Werkcentrum regio Amersfoort bieden?

Sowieso hoop ik dat de bezoekers zich gehoord voelen als ze mij gesproken hebben. Daarnaast hoop ik iemand goed te kunnen doorverwijzen als dat nodig is of een match te maken met een passende vacature in ons bestand.

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

De combinatie van een laagdrempelige inloop met de inzet op een inhoudelijk gesprek spreekt mij aan. Ik vind het leuk dat we vanuit de klant denken en dat we hulpmiddelen krijgen om het gesprek goed aan te gaan. Daarnaast zijn we ook gericht op de praktijk met ons aanbod van vacatures en ons netwerk om mensen met verschillende soorten vragen goed te kunnen helpen.

Nieuwe gids

'Het heeft mij altijd aangesproken om met mensen bezig te zijn en hun dan te verbinden met elkaar. Graag kijk ik samen met bezoekers van het Werkcentrum regio Amersfoort hoe we een passende route kunnen vinden naar een nieuwe werkplek.'

Waarom wilde je gids worden bij het werkcentrum?

Ik adviseer en coach graag werkzoekenden in hun zoektocht naar ander werk of een opleiding. Het helpen/verbinden van werkzoekenden met de juiste baan voor hun is voor het mij het mooiste werk wat er is!

Heb je een persoonlijke ervaring op het gebied van werk/school die inspirerend kan zijn voor anderen?

In mijn eigen loopbaan ben ik ook tegen uitdagingen aangelopen en heb ik ook soms mijn energie verloren, omdat het werk niet meer bij mij paste. Zelf heb ik toen gebruik gemaakt van een coach die mij heeft geholpen om weer vertrouwen te krijgen in mijzelf en op zoek te gaan naar een baan waarin ik mijn talenten wel kan ontplooien.