Skip to main content

Werkcentrum aanwezig op bouwfestival Huis voor de Stad

Eind 2026 verhuist het Werkcentrum regio Amersfoort naar het Huis voor de Stad, het nieuwe stadhuis van de Gemeente Amersfoort. Het Huis voor de Stad wordt een duurzaam, open en toegankelijk gebouw. Een plek voor ontmoeting waar de gemeente samen met inwoners en partners werkt aan de toekomst van de stad. Omwonenden en andere inwoners van Amersfoort, Hoogland en Hooglanderveen kunnen op zaterdag 28 september een kijkje nemen op de bouwplaats. We zijn hier ook aanwezig met het Werkcentrum regio Amersfoort.

‘Buurten op de Bouw’ wordt georganiseerd in het kader van Nationale Burendag. Bezoekers kunnen buurten met de bouwers die wat  vertellen en laten zien over de voortgang van het Huis voor de Stad.

Met medewerkers van aannemer Dura Vermeer, Kraaijvanger Architects, het projectteam van de gemeente, burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Micheline Paffen kan een praatje gemaakt worden. Bezoekers krijgen een indruk van de activiteiten van de gemeente en haar sociale partners in het nieuwe Huis voor de Stad: Indebuurt033 en Werkcentrum regio Amersfoort. Ook kunnen zij ideeën achterlaten voor de opening in 2026.Voor kinderen is er ook iets te doen. De toegang is gratis.

Vanuit het werkcentrum zijn we aanwezig met één van onze themawanden. Zo kun je, naast de activiteiten over de bouw, ook in gesprek over jouw talenten.

Meer informatie en aanmelden

Iedereen mag komen buurten! Kom het liefst lopend of met de fiets. Om een idee te krijgen van het aantal bezoekers, is aanmelding fijn maar niet verplicht. Aanmelden kan  vòòr 20 september per mail naar huisvoordestad@amersfoort.nl met onderwerp ‘Aanmelden Buurten op de Bouw’ en aantal personen.

Buurten op de Bouw

Wanneer: zaterdag 28 september 2024

Hoe laat: 10:00 – 14.00 uur

Waar: Bouwplaats Huis voor de Stad, Ingang op de Piet Mondriaanlaan tegenover het Albert Fikspad

Bouwplaats Huis voor de Stad