Ga naar de hoofdinhoud

Kijk eens over de grens voor werk of personeel

In veel sectoren is het voor werkgevers een uitdaging om personeel te vinden. Eens kijken over de landsgrenzen kan een oplossing bieden. Daarnaast biedt Europa ook aan werkzoekenden volop kansen voor werk. EURES (European Employment Services) kan je daarbij ondersteunen. EURES is een Europees netwerk van organisaties dat zich bezighoudt met arbeidsbemiddeling. Zij bieden ondersteuning bij het zoeken van personeel en werk binnen de lidstaten van de EU, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein (en verdragsland Zwitserland).

Ondersteuning voor werkgevers

Wil je als werkgever je zoekgebied naar personeel uitbreiden binnen Europa, maar heb je geen idee waar te beginnen? Ga dan eens in gesprek met Marleen Houtman. Zij is de EURES adviseur werkgeversdienstverlening in arbeidsmarktregio Amersfoort en Gooi & Vechtstreek.

Marleen kan jou als werkgever kosteloos informeren, adviseren en ondersteunen als het gaat om het werven van medewerkers in Europa. Marleen: “Wij bieden niet meteen de oplossing voor de krappe arbeidsmarkt, maar wel een kansrijk aanvullend wervingsinstrument.”

Bij de werving en selectie van personeel in Europa komt veel kijken. Denk aan het omgaan met cultuurverschillen, het schrijven van een goede vacaturetekst in een andere taal en het regelen van praktische zaken voor een nieuwe medewerker. De dienstverlening van EURES is daarom maatwerk, gericht op jouw onderneming en vraag. Het EURES-netwerk ondersteunt het recht op vrij verkeer van werknemers onder eerlijke condities.

Contact

Wil je als werkgever meer weten? Neem contact op met EURES adviseur Marleen Houtman via mail: marleen.houtman@uwv.nl of bel: 06-25216953.

Marleen Houtman adviseur Eures

Wil jij werken in het buitenland?

Europa biedt volop kansen voor werk. Als Nederlander mag je vrij wonen en werken in Europa. Het zoeken van werk in Europa vraagt een goede voorbereiding. Je kunt te maken krijgen met cultuurverschillen of een voor jou onbekende arbeidsmarkt. Hoe vind je werk over de grens? Hoe bereid je je goed voor? De adviseurs van EURES (EURopean Employment Services) helpen je daarbij. In Nederland wordt deze dienstverlening verzorgd door UWV

Zij zijn er voor alle werkzoekenden die naar een ander Europees land willen, van studenten tot ervaren professionals. Bijvoorbeeld als je een stage zoekt in het buitenland, een tijdelijke baan om er een jaar tussenuit te gaan, of als je wilt emigreren en een vaste baan zoekt. Maar ook als je dicht bij de grens woont en regelmatig heen en weer kunt pendelen.

De EURES adviseur kijkt naar jouw wensen en mogelijkheden: waar wil je werken en wat voor werk wil je doen? Welke baan past bij jouw kennis en ervaring? Wat moet er allemaal in de voorbereidingen gebeuren? Daarnaast helpen ze je kosteloos met praktische zaken, zoals sociale zekerheid, geldigheid van diploma’s, belastingzaken en ziektekosten.

Meer informatie?

Kijk op werk.nl/eures of stap eens binnen bij het inloopspreekuur. Eures houdt elke eerste woensdag van de maand een inloopspreekuur over werken in Europa in het Werkcentrum regio Amersfoort. Je kunt van 10.00 tot 12.00 uur zonder afspraak binnen stappen.