Skip to main content

Ontdek je werkplek-markt inspireert bezoekers

Oriënteren op de mogelijkheden om te leren en werken in sectoren zoals het onderwijs, de zorg, ict of techniek. Daarvoor kwamen zo’n 100 bezoekers woensdag 19 juni 2024 naar de Ontdek je werkplek-markt. De VAKbeweging van FNV en CNV, ROC Midden Nederland en het Werkcentrum regio Amersfoort organiseerden deze markt gezamenlijk.

Op de markt konden werkzoekenden, maar ook werkenden die zich oriënteren op een overstap naar ander werk of een andere sector. Het was juist daarom onderscheidend ten opzichte van standaardbanenmarkten met vacatures. Bezoekers gingen in gesprek met organisaties zoals onder andere Servicepunt Techniek, SBB, Utrecht Zorg, Sterk in je werk, Utrecht leert, Techgrounds IT en Groene Veluwe Naast deze organisaties waren ook MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland en Hogeschool Utrecht vertegenwoordigd. Zij vertelden over alle opleidingsmogelijkheden in hun sector.

“Ik kon me goed oriënteren en heb veel informatie gekregen”, “Wat waardevol en nuttig, dit helpt me verder”, “O, wat fijn dat jullie dit organiseren, dit miste ik nog”, enkele van de vele positieve reacties van de bezoekers. Bezoekers waren door  het Werkcentrum regio Amersfoort en de VAKbeweging uitgenodigd en kwamen vanuit verschillende provincies naar Amersfoort. “Ik ga met veel informatie naar huis. Hier ga ik even over nadenken en dan besluiten wat ik ga doen.”

Ook vertelden VAKambassadeurs (VAK staat voor “Vertrouwen, (persoonlijke) Aandacht en Kennis van de arbeidsmarkt) direct van de werkvloer over hun beroep. Zo waren er medewerkers uit de financiële sector, overheid, projecten zorg en vertelden een organizer en medewerker in het onderwijs over hun werk.

Het Werkcentrum regio Amersfoort en De VAKbeweging stonden er ook met een eigen stand om vragen te beantwoorden.  Bij het Werkcentrum kon de ideale werkplek besproken worden aan de hand van de mobiele themawand met talenten en aspecten van de werkplek. Bij de VAKbeweging kon je terecht voor loopbaanadvies

Voor de Ontdek je werkplek-markt stelde het ROC Midden Nederland het Campus Contact Center aan de Disketteweg beschikbaar, een fijne warme locatie om de bezoekers te verwelkomen.

Wil je meer informatie over wat de VAKbeweging of het Werkcentrum regio Amersfoort voor jou kan betekenen of wil je ook een een Ontdek je werkplek markt bezoeken?

Blijf op de hoogte via de website van De vakbeweging en het Werkcentrum regio Amersfoort.