Skip to main content

Ook in regio Amersfoort nog steeds veel beroepen kansrijk

Hoewel de krapte op de arbeidsmarkt nog steeds erg hoog is, zien we dat het aantal mensen dat een WW-uitkering krijgt langzaam stijgt. Dat zou het voor werkgevers in de arbeidsmarktregio Amersfoort iets makkelijker moeten maken om personeel te vinden voor alle openstaande vacatures. In de praktijk blijkt dit echter toch nog steeds moeilijk. Dat geldt voor vacatures op alle beroepsniveaus.

Veel vacatureaanbod in regio Amersfoort

Aan het eind van het eerste kwartaal 2024 stonden er in de arbeidsmarktregio Amersfoort ruim 10.200 vacatures open. Hiervan was de helft voor een functie op beroepsniveau 3 of 4. Het gaat hier om beroepen met complexe tot zeer complexe of gespecialiseerde taken.

UWV raamt in het eerste kwartaal 2024 het aantal ontstane vacatures in de regio Amersfoort op 9.000 tegenover 8.700 een jaar eerder. De vacaturemarkt veerde in het eerste kwartaal weliswaar iets op, maar de tendens is er een van krimp. De afname van het aantal ontstane vacatures is zichtbaar bij administratieve beroepen, ICT en commerciële beroepen. Bij pedagogische beroepen (37%) en transport en logistiek (18%) nemen de vacatures nog toe.

Kansrijke beroepen in regio Amersfoort: pedagogisch medewerker kinderopvang, verkoopmedewerker food en organisatieadviseur.

Groot vacatureaanbod kansrijke beroepen

Van het totale openstaande aanbod van 10.200 vacatures in de regio Amersfoort is 78% een kansrijk beroep voor werkzoekenden. We spreken hier over een totaal van zo’n 7.900 vacatures voor kansrijke beroepen. Jaarlijks brengt UWV een regionale lijst uit met alle kansrijke beroepen per sector.

Zo zijn de sectoren zorg & welzijn, detailhandel en specialistische zakelijke diensten goed vertegenwoordigd in de regio. Bekijk de gehele lijst met regionaal kansrijke beroepen op werk.nl.