Skip to main content

Open dagen mbo en hbo opleidingen

De komende periode organiseren de opleiders in de regio Amersfoort open dagen. Ben je je aan het oriënteren voor een mbo of hbo-opleiding, dan kun je je tijdens diverse open dagen, online voorlichtingen en meekijkdagen meer informatie krijgen over de diverse opleidingsmogelijkheden.

MBO Amersfoort

MBO Amersfoort houdt op zaterdag 20 januari 2024 van 10.00 – 14.00 uur een open dag.

Ook organiseren zij Meemaakdagen. Tijdens deze dagen ervaar je hoe het eraan toe gaat op de opleidingen en school. De Meemaakdag is voor 3e en 4e jaars vmbo-leerlingen. Zit je op de havo of vwo? Of wil je switchen van opleiding? Ook dan ben je van harte welkom!

ROC Midden Nederland

De mbo-colleges van ROC Midden Nederland en het VAVO Lyceum houden op 3 februari van 10:00 tot 13.00 uur een open dag.

Tijdens oriëntatieworkshops kun je een kijkje nemen bij de opleidingen. Een oriëntatieworkshop is altijd van 14.00 tot 16.00 uur op één van de locaties in Amersfoort, Utrecht of Nieuwegein. In Amersfoort zijn de workshops op 15 februari 2024 en 14 maart 2024. Je kunt kiezen uit workshops bij: Bouw & Interieur College, Business & Administration College, Creative College, Gezondheidszorg College, Sport College, Welzijn College en de flexopleidingen op niveau 2.

Hoornbeeck College

Het Hoornbeeck College in Amersfoort houdt open avonden op 11 januari en 5 maart 2024 vanaf 19.00 uur.

Hogeschool Utrecht

Tijdens de algemene online voorlichtingen van Hogeschool Utrecht van 22 t/m 26 januari kun je kennismaken met de interessegebieden en algemene onderwerpen over studeren aan het hbo.

In de periode van 28 februari t/m 8 maart organiseren zij online opleidingspresentaties, waarin je alles te weten komt over de inhoud van de studies van Hogeschool Utrecht tijdens live presentaties. Op de locatie in Amersfoort organiseren zij een open dag op 16 maart en 6 april.

Voor professionals organiseren ze van 29 januari t/m 6 februari ook online open avonden over alle deeltijd opleidingen. Ook kun je bij een aantal deeltijd opleidingen een open les op locatie volgen.