Ga naar de hoofdinhoud

Sparren over oplossingen met Break into the Box

Acht uitzendbureaus speelden donderdag 10 oktober mee met het spel ‘Break into the box: arbeidsmarktvragen’. We organiseerden in samenwerking met NLwerktaanwerk, Baan.Talent Gooi- en Vechtstreek en Eures het event ‘Uitzenden: anders kijken naar personeelsvraagstukken’ in het Werkcentrum regio Amersfoort.

De huidige situatie op de arbeidsmarkt vraagt om out of the box oplossingen. Die oplossingen zijn er, maar werkgevers kennen ze niet of denken dat ze niet geschikt zijn. Om dat te doorbreken, inspireerden we de uitzendbureaus met dit spel over andere aanpakken in de uitdagende arbeidsmarkt.

Codes kraken met vraagstukken

In het spel help je een ondernemer die op zoek is naar personeel. De oplossingen zijn te vinden in verzegelde boxen. Samen deden de uitzenders en collega’s praktische opdrachten waarmee ze de codes van de boxen konden kraken. Daarbij kwamen onder andere de volgende vragen langs: welke jeukwoorden staan er in vacatureteksten? Hoe selecteer je en sta je open voor onverwachte talenten?

Het was voor de deelnemers een interessante en inspirerende middag. Het spel zorgde ervoor dat je op een fijne manier kon sparren met elkaar over mogelijke oplossingen. De middag eindigde met een rondleiding en netwerkborrel in het Werkcentrum regio Amersfoort.

Publiek Private Samenwerking

Daarnaast zijn er afspraken gemaakt voor de Publiek Private Samenwerking (PPS) met diverse uitzendbureaus die in januari 2025 van start gaat.

In dit samenwerkingsverband gaan uitzendorganisaties, UWV en gemeenten steeds meer structureel samenwerken om elkaars dienstverlening aan te vullen en zo veel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Zo komen zij regelmatig samen om de mogelijkheden voor kandidaten door te spreken, arbeidsmarktinformatie te delen en gezamenlijke banenmarkten te organiseren.