Skip to main content

Talentgerichte banenmarkt Matchen op Talent

In het Werkcentrum regio Amersfoort vond donderdag 12 september het event Matchen op Talent plaats. Werkzoekenden konden deze middag op zoek naar een vacature op basis van talent.

Om meer te werven op basis van de talenten van werkzoekenden, werkt het Werkcentrum regio Amersfoort samen met Mensgericht Ondernemen aan het project Matchen op Talent. Een methodiek waarmee de kwaliteiten van een persoon én een baan in kaart worden gebracht en optimaal worden gematcht.

Voorafgaand aan dit evenement konden diverse werkgevers hun vacature opstellen met hulp van deze methode en werd er een Job Indicator Profiel opgesteld. Bij een Job Indicator Profiel wordt er gekeken naar talent en kenmerken van een functie of rol en breng je in kaart welke kwaliteiten nodig zijn voor een succesvolle invulling van de baan.

Er waren diverse werkgevers aanwezig uit verschillende branches. Zo konden kandidaten onder andere kennis maken met vacatures in de IT, horeca, recreatie, techniek en de zorg. Zij gingen in gesprek met deze werkgevers om een goed beeld te krijgen bij de functie. Dit alles op basis van talent zonder dat ze daar meteen een diploma of ervaring voor nodig hebben. Na afloop konden de kandidaten zelf een top 3 samenstellen.

Van de 48 kandidaten die aanwezig waren, gaan er 26 aan de slag met een eigen talentprofiel. Samen met dit persoonlijke talentprofiel wordt er een match gemaakt voor een van de functies waar ze voor in aanmerking willen komen. Deze match is trouwens niet bepalend of de kandidaat uitgenodigd wordt of niet, maar is puur een indicatie en een mooi onderwerp om daarover verder met elkaar in gesprek te gaan.

Met Matchen op Talent stimuleren Mensgericht Ondernemen en Werkcentrum regio Amersfoort werkgevers om talentgericht te gaan werven. “De arbeidsmarkt is nu zo krap. Je moet wel anders omgaan met mensen en ontwikkeling. Als je gaat werven op basis van CV, werk en opleiding, wordt je vijver heel erg klein. Als je gaat werven op basis van talenten en menselijke kwaliteiten heb je meer mogelijkheden: de wereld zit vol met mensen.”