Skip to main content

Werkcentrum aanwezig op UWV Inspiratiedag

Speciaal voor de UWV Inspiratiedag op maandag 4 december 2023 verhuisden we onze talentenwand eenmalig naar Theater Flint in Amersfoort. Het Werkcentrum regio Amersfoort was hier aanwezig. Het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort organiseerde deze dag samen met het landelijk eventteam van UWV.

De dag trok 350 werkgevers en werkzoekenden uit de hele regio naar Theater Flint in Amersfoort. Doel was hen inspireren en met elkaar in contact brengen op het Talentenfestival. Centraal tijdens deze dag stond het thema ‘Maak werk van talent’.

Bij binnenkomst spraken de Talentspotters iedereen aan om direct een talent te benoemen. Tv-presentator en spreker Harm Edens opende de dag. Hij bleef de hele middag in het theater om in gesprek te gaan met de bezoekers.

Regio in Beeld

Werkgevers en bestuurders woonden in de theaterzaal de bijeenkomst Regio in Beeld bij. Jaarlijks presenteert UWV de actuele stand van zaken rondom de arbeidsmarktcijfers en blikt het vooruit in het rapport Regio in Beeld. De gehele publicatie Regio in Beeld is te lezen via werk.nl.

Dennis de Jong, Rayonmanager UWV Amersfoort & Gooi en Vechtstreek en Nadya Aboyaakoub – Akkouh, voorzitter Regionaal Werkbedrijf & wethouder Gemeente Amersfoort benadrukten op het podium dat zij samen met elkaar drempels proberen weg te halen voor iedereen om via het Werkcentrum regio Amersfoort laagdrempelig aan de slag te gaan met hun loopbaan. Ook voor werkgevers is dit de juiste plek om kansen te bieden. Zij riepen op tot inclusief werkgeverschap.

Net als Judith Duveen, directeur UWV Werkbedrijf, die hoopte dat er veel verbindingen werden gelegd en de aanwezige werkgevers andere werkgevers willen inspireren een sociale werkgever te zijn.

Workshops

De Inspiratiedag trok veel werkzoekenden aan. Zij volgen een drietal workshops: “Activeer je talent” van Cyriel Kortleven, “Laat je talent zien!” Van Annelies Hoek en “Zakelijk Flirten” van Saskia Paulissen. Internationaal spreker en auteur Cyriel Kortleven is gespecialiseerd in ‘verander-mindset’ en geeft praktische tips en handvatten hoe je het beste uit jezelf kunt halen. Tijdens de workshop “Laat je talent zien” van Annelies Hoek trotseerden 45 deelnemers de catwalk om op een leuke ontspannen en leerzame manier bewust te worden van wat we allemaal uitstralen met onze (non-verbale) houding en wat we daarin kunnen verbeteren zodat we meer zelfvertrouwen en een betere uitstraling krijgen. De workshop van Saskia Paulissen gaf de deelnemers inzicht in hoe je positieve flirt kwaliteiten kan inzetten voor nóg betere zakelijke relaties.

Talentenfestival vol mogelijkheden

Voor en na de workshops ontmoetten de werkgevers en werkzoekenden elkaar op het Talentenfestival. Zo konden zij naar de kapper, masseuse en een professionele LinkedIn foto laten maken, maar ook hun CV laten tekenen, een prijs winnen bij het Rad van Fortuin of een VR-bril proberen.

Werkgevers konden hier aan de slag met de Escapekoffer van het Leerwerkloket regio Amersfoort en Taalschool Veluwe over laaggeletterdheid op de werkvloer. Daarnaast konden zij hun vacatureteksten laten aanscherpen en verbeteren door Voor Tekst.

Bij onze talentenwand bespraken veel bezoekers hun talenten en mogelijkheden. Dit deden zij ook in het Vacaturecafé waar ze konden ontdekken welke eigenschappen zij bezitten en welke vacatures daarbij passen.

Tijdens alle activiteiten konden de werkgevers en werkzoekenden met elkaar in gesprek. Zij werden daarbij geholpen door de activiteiten zoals het Gesprekskleed en bij de Vraag en aanbodmuur waar iedereen zijn of haar oproep naar werk of vacature kon achterlaten. Direct werden al matches gemaakt, zoals een dame die een dag later op gesprek kon bij een werkgever in de gehandicaptenzorg.

Als afsluiting verzorgden de comedians van Adjust bouwman alle ervaringen van de dag op komische wijze.

Heb je de UWV Inspiratiedag niet kunnen bezoeken, maar wil je wel in gesprek over jouw talent? Breng dan online of fysiek een bezoek aan het Werkcentrum regio Amersfoort.