Skip to main content

Werkcentrum regio Amersfoort 1 jaar open

Het Werkcentrum regio Amersfoort is 1 jaar open. Op 26 januari 2023 opende het Werkcentrum regio Amersfoort officieel de deuren. Een jaar later zijn ruim 1.250 bezoekers individueel geholpen met vragen over werk, loopbaan en scholing. Daarnaast zijn er een groot aantal groepen op bezoek geweest, waaronder schoolklassen uit de regio, professionals vanuit de samenwerkpartners en collega’s uit het land. Vrijdag 26 januari 2024 hebben alle partners en betrokkenen van het werkcentrum hierbij stilgestaan.

Benthe Goes, die samen met Wim Mol de coördinatie van het werkcentrum op zich neemt, heeft alle betrokken vrijdag bedankt voor hun inzet. Zij stond stil bij het afgelopen jaar, waarin zij het doel van het werkcentrum altijd goed voor ogen hebben gehouden.

“Wij willen een plek creëren waar iedereen zich welkom voelt, waar we tijd hebben om het gesprek aan te gaan en waar iedereen terecht kan met alle vragen rondom werk, loopbaan en scholing. We zijn blij dat zo veel mensen ons al hebben gevonden en dat we ook zoveel verschillende doelgroepen hebben weten te bereiken.” Het werkcentrum is voor iedereen. Het maakt daarbij niet uit of je wel of geen uitkering ontvangt. Circa 40% van alle bezoekers ontving geen uitkering, maar bezocht het werkcentrum voor extra advies en hulp bij scholing of de zoektocht naar een andere baan.

Kracht van samenwerken

De kracht van samenwerken is de meerwaarde van het centrum. “Doordat we met zoveel partijen rondom de thema’s werk, loopbaan en scholing nu op één plek samenwerken, is de dienstverlening nu erg goed op orde. Wij stellen de vraag van de bezoeker centraal. We weten elkaar goed te vinden en zitten op uitvoerend en bestuurlijk niveau regelmatig bij elkaar.”

Amersfoort loopt met een aantal regio’s vooruit op de landelijke ontwikkeling dat in elke arbeidsmarktregio in Nederland een werkcentrum gaat komen. De dienstverlening wordt het komende jaar nog verder uitgebreid. Ook in 2024 zijn er diverse workshops. Drie keer in de week is er ’s middags een branche inloopspreekuur voor zorg en welzijn, techniek en zakelijke dienstverlening. Op maandagochtend is er sollicitatie coaching om een sollicitatiegesprek goed voor te bereiden. Het werkcentrum organiseert regelmatig evenementen, zoals banenmarkten met werkgevers en workshops over allerlei thema’s.

Benthe: “We hopen dat het werkcentrum steeds meer een begrip wordt, dat mensen niet langer zoeken waar ze moeten zijn voor een antwoord op hun vragen, maar dat wij de eerste ingang worden, zowel digitaal als fysiek.”