Skip to main content

Sociale kaart

We werken samen met veel organisaties in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg die jou verder op weg kunnen helpen met uiteenlopende vragen. Hieronder kun je per onderwerp lezen welke organisatie per gemeente jou verder kan helpen bij een hulpvraag. Handig en overzichtelijk.

Maatschappelijke organisaties in de regio

Indebuurt033 coördineert het welzijnswerk en vrijwilligerswerk in Amersfoort. Indebuurt033 ondersteunt mensen die anderen willen ontmoeten, vragen of zorgen hebben over opgroeien en opvoeden, mantelzorg, geldzaken, wonen of andere leefgebieden.

Het Wijkteam Amersfoort biedt hulp en ondersteuning bij vragen of zorgen, bijvoorbeeld over uw gezin, huiselijk geweld, psychische problemen, werkloosheid, geld, eenzaamheid of overlast.

Op de website van Wegwijzer Gemeente Nijkerk staan alle organisaties op het gebied van zorg, welzijn, maatschappij, cultuur, opleiding, werk en inkomen voor inwoners van de Gemeente Nijkerk.

Sigma Nijkerk informeert, adviseert en ondersteunt bij vragen en activiteiten op het gebied van welzijn, zorg en wonen.

In De Kleine Schans werken diverse maatschappelijke organisaties binnen het sociaal domein van Woudenberg.

Lariks Leusden is de plek voor welzijn en zorg in gemeente Leusden en geeft informatie over onderwerpen vanaf opvoeden en opgroeien tot rondkomen.

Uitvoeringsorganisatie BBS helpt inwoners van de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest op het gebied van inkomen, zorg en uitkering.

Pit Baarn is er voor en door alle Baarnaars die (tijdelijk) een steuntje in de rug nodig hebben, hun horizon willen verbreden en/of mee willen doen.

De Boei Bunschoten geeft informatie over opvoeding, relatie, financiën, mantelzorg, ouder worden, eenzaamheid. Maar zorgt ook voor vrijwilligerswerk, ontmoeting en activiteiten in de buurt.

Inkomen

Ben je werkloos en lukt het niet om op tijd een nieuwe baan te vinden? Dan kun je misschien een WW-uitkering krijgen. Deze kun je aanvragen bij UWV.

Een bijstandsuitkering vraag je aan bij de gemeente waar je woont.

UWV helpt je ook verder bij vragen over Indicatie Banenafspraak of Wajong en uitkeringen bij ziekte.

Geld

Heb je vragen over geld, bijvoorbeeld door een verandering in je leven? Het Geldloket helpt inwoners van Amersfoort en Leusden hierbij.

Op Geldcheck033 kunnen Amersfoorters met een laag inkomen bekijken of ze recht hebben op regelingen.

Schulden

Stadsring biedt hulp bij schulden voor inwoners van Amersfoort, Leusden en Bunschoten, de Verder Groep helpt inwoners van Nijkerk, IDH Schuldhulp is er voor inwoners van Woudenberg. Inwoners van Baarn, Bunschoten en Soest kunnen terecht bij Uitvoeringsorganisatie BBS.

Een SchuldHulpMaatje kan met je aan de slag gaan om weer financieel orde op zaken te stellen.

Opleiding / Leren en werken

Het Leerwerkloket regio Amersfoort geeft iedereen advies en helpt met zoeken naar een werkplek of opleiding waar jij helemaal op je plek bent.

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en woon je in Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest of Woudenberg? En heb je een vraag over werk, geld of school? Het Doorstroompunt Jongeren regio Amersfoort helpt je graag verder.

Juridisch Loket

Het Juridisch Loket geeft de eerste hulp bij juridische vragen.

Gezin & Jeugd

Bij Indebuurt033 en Wijkteam Amersfoort kan je terecht met vragen over de ontwikkeling van je kind, over opvoeding en vragen over bijvoorbeeld een scheiding of huiswerkbegeleiding en coaching.

In Leusden helpt Lariks welzijn en zorg je verder.

In Nijkerk kan Wegwijzer Nijkerk of het Wijkteam Nijkerk je verder helpen.

Gezondheid

De SRO Buurtsportcoach probeert iedereen in beweging te krijgen.

Sportplatform Bunschoten wil sport en bewegen voor iedere inwoner van Bunschoten toegankelijk maken.

Samenindebuurt033 geeft een overzicht van alle welzijnsactiviteiten.

Mantelzorg

Zorgzaam Soest helpt mantelzorgers in Soest, Steunpunt Mantelzorg De Kleine schans helpt mantelzorgers in Woudenberg en Pit Baarn geeft ondersteuning via de Mantelzorg consulent in Baarn.

Taal – Digivaardigheid

DigiTaalhuis Amersfoort is er voor iedereen die beter wil leren lezen en schrijven, de Nederlandse taal wil oefenen of de computer wil leren gebruiken. Het Digitaalhuis is gevestigd in Bibliotheek Eemland.

NL Training en Danner en Danner geven taalcursussen aan iedereen die beter wil worden in praten, schrijven en begrijpen van de Nederlandse taal.

Veiligheid

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling.

SAVE Jeugdbescherming helpt als er zorgen zijn over de veiligheid of ontwikkeling van een kind of jongere.

Verslaving

Op het gebied van verslaving kun je terecht bij Solutions Verslavingszorg, Alcohol en Drugs Nijkerk, Stichting Forzsa en Stichting de Boei.

Vervoer

Met PlusBus033 kunnen senioren uit Amersfoort samen op pad.

Regiotaxi Eemland Heuvelrug verzorgt openbaar vervoer van deur tot deur, van en naar een opstapplaats of een halte van het openbaar vervoer en is toegankelijk voor iedereen die zelfstandig of met begeleiding kan reizen.

De Vervoersservice van UVV Nijkerk zorgt voor vervoer voor particulieren die geen eigen vervoer hebben in de gemeente Nijkerk.

Valleihopper verzorgt het sociaal-recreatief vervoer voor mensen met een Wmo-indicatie.

Vrijwilligerswerk

Vacatures voor vrijwilligerswerk kun je vinden via Vrijwilligersvacaturebank Indebuurt033, Sigma Nijkerk vacaturebank, Vacaturebank De Kleine Schans, vrijwilligerswerk Lariks Leusden, vrijwilligersbank Pit Baarn en Bureau Vrijwilligerswerk in Soest.

Uitdagingenwand in Werkcentrum regio Amersfoort

Wil je liever persoonlijk in gesprek over jouw uitdagingen en welke organisatie je daarbij kunnen helpen? In het Werkcentrum regio Amersfoort staat de Uitdagingenwand. Deze themawand zit vol deurtjes en luiken. Achter ieder deurtje zit een uitdaging die mensen kan belemmeren om verder te komen met een hulpvraag. Daarom staan bij deze uitdagingen ook de organisaties uit onze regio genoemd die je daarbij kunnen helpen.

Liever persoonlijk hulp?

Breng dan een bezoek aan ons werkcentrum, waar een gids je verder kan adviseren en je zo nodig en wenselijk kan doorverwijzen naar deze organisaties.

Bekijk onze openingstijden