Skip to main content

Altijd al willen werken in de kinderopvang maar nooit de stap durven nemen? Spreekt werken met kinderen tussen de 0 en 12 jaar jou aan, maar weet je niet zo goed hoe en waar te beginnen? Kom dan naar één van onze informatiebijeenkomsten op 10 mei of 6 juni. Tijdens deze informatiebijeenkomsten vertellen we meer over drie flexibele en versnelde leerroutes met een werkplek binnen de kinderopvang.

Het WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket regio Amersfoort bieden drie leerroutes aan in samenwerking met Ska Kinderopvang en MBO Amersfoort:

 • Flexopleiding Assistent Dienstverlening niveau 1
 • Flexopleiding Helpende zorg en welzijn niveau 2
 • Flexopleiding Pedagogisch medewerker Kinderopvang niveau 3

Tijdens informatiebijeenkomsten vertellen we je meer over deze leerroutes. Je kunt je aanmelden voor één van deze dagen:

 • Woensdag 10 mei van 19.00 tot 21.00 uur bij Ska kinderopvang  aan de Amsterdamseweg in Amersfoort
 • Dinsdag 6 juni van 13.00  tot 15.00 uur bij bij het WSP regio Amersfoort aan de Stadsring 75

Leerroutes met veel kansen

Tijdens de bijeenkomsten hoor je meer over de flexibele en versnelde leerroutes. Deze leerroutes bieden je écht veel kansen! Hoe ziet het er ongeveer uit?

 1. Je loopt allereerst vrijblijvend een dag mee in een kinderopvangcentrum in de buurt.
 2. Bevalt het van 2 kanten? Dan volgt een ‘intake’ op school (MBO Amersfoort)
 3. Als het nodig is spijkeren we eerst jouw Nederlandse taalvaardigheid bij.
 4. Gestart? Dan bepaal jij je eigen leertempo, vertragen en versnellen mag! Je leert alleen wat je nog niet weet of nog niet kan.
 5. Je start met een paar weken theorieles op school en daarna leer én werk je direct in de praktijk (onder begeleiding)
 6. Als je de complete leerroute hebt doorlopen en met succes hebt afgerond, ben je in het bezit van een MBO diploma.

Aanmelden

Interesse? Meld je aan via dominique.vangreevenbroek@uwv.nl. Stuur daarbij je CV mee en geef in de mail aan op welke dag je wil komen.

Grote personeelstekorten

In de kinderopvang zijn momenteel grote personeelstekorten. Om dit personeelstekort op te lossen, starten het WerkgeversServicepunt en Leerwerkloket regio Amersfoort samen met Ska Kinderopvang en het Professionals Programma van MBO Amersfoort drie flexibele en versnelde leerroutes met een werkplek binnen de kinderopvang. Deze opleidingen zijn voor werkzoekenden die een uitkering ontvangen, maar ook voor mensen die zich willen laten omscholen richting de kinderopvang.