Skip to main content

Wil je aan het werk in een ander Europees land? Elke eerste woensdag van de maand kun je met al je vragen over werken in Europa terecht in het Werkcentrum regio Amersfoort. Eures houdt van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur. In september is het inloopspreekuur van Eures op woensdag 4 september 2024 van 10.00 tot 12.00 uur. Je kunt zonder afspraak met hen in gesprek.

Werken in Europa

In Europa liggen volop kansen! Werken in een ander Europees land of net over de grens in België en Duitsland, is een mooie manier om een nieuwe (werk)start  te maken. Om internationale werkervaring op te doen en een nieuwe cultuur, taal en mensen te leren kennen. Een baan zoeken in het buitenland vraagt wel wat extra inspanning. Waar vind je bijvoorbeeld de vacatures en hoe solliciteer je in een bepaald land? Hoe zit dat met de wet- en regelgeving? Is de cultuur anders?

Of kom je misschien juist uit een ander Europees land en wil je hier in Nederland (ander) werk vinden? Een EURES-adviseur geeft graag antwoord op jouw vragen, geeft je tips over een goede voorbereiding, het vinden van vacatures en solliciteren in Europa.

EURES is een Europees netwerk voor arbeidsbemiddeling dat het vrije verkeer van werknemers moet bevorderen.

Wil je meer informatie over werken in Europa? Kom een keer langs tijdens het inloopspreekuur of stuur je vraag naar werken.ineuropa@uwv.nl.