Skip to main content

Themawanden

Tijdens je bezoek aan het Werkcentrum regio Amersfoort loop je samen met een gids langs de themawanden die allemaal informatie geven over werk en ontwikkeling. De themawanden zijn bedoeld om op een andere en inspirerende manier in gesprek te gaan. De informatie op de wanden kan gebruikt worden ter ondersteuning bij dit gesprek. Welke themawanden vind je in ons werkcentrum?

Tijd

Op de themawand tijd kun je je eigen levensloop in kaart brengen. Op de liniaal kun je alle belangrijke gebeurtenissen uit jouw leven op een rijtje zetten door middel van het aanbrengen van pijltjes. Wanneer had jij je eerste baan? Welke opleiding heb je gedaan en wanneer? Waar zie je jezelf over tien jaar? Zijn er zorgtaken die veel tijd in beslag nemen? Op welke plek sta je op dit moment in je leven? Aan de hand van dit soort vragen krijg je een mooi overzicht van jouw tijdlijn.

Thuis

Er zijn vele soorten thuis. Er zijn vele samenlevingsvormen en gezinssamenstellingen. Je afkomst en je thuis bepalen in hoge mate hoe je je vormt en ontwikkelt. We vragen je of we een kijkje bij jou achter de voordeur mogen nemen. Welke zaken die bij jou thuis spelen, hebben invloed op jouw ontwikkeling of loopbaan?

Uitdagingenwand

De uitdagingenwand zit vol deurtjes en luiken. Achter ieder deurtje zit een hobbel die mensen kan belemmeren om verder te komen. Bij het werkcentrum bieden we een luisterend oor en kunnen we je, als dat nodig is, doorsturen aan een andere organisatie in de regio. De deurtjes samen vormen de sociale kaart van de regio. Je kunt de organisaties uit onze regio ook online vinden op onze sociale kaart.

Ondernemerswand

Wil jij een eigen bedrijf starten, dan kun je met hulp van de ondernemerswand in kaart brengen welke stappen je moet nemen. In het draairad staan vragen en stellingen die bekijken of jij geschikt bent als ondernemer. Ook staat op deze wand informatie over hoe je een goed ondernemersplan schrijft en je vindt hier de voor- en nadelen van ondernemerschap. Bekijk de informatie van deze themawand ook op onze website.

Talentenwand

Deze wand is gevuld met kubussen met talenten en vaardigheden. Zoek je eigen talent! Bekijk je talenten en vaardigheden om te ontdekken welke functies bij jou passen. Aan de hand van je talenten kun je direct bekijken welke vacatures er voor jou zijn op de vacaturewand.

Vacaturewand

Op de vacaturewand vind je openstaande vacatures in de arbeidsmarktregio. De vacatures zijn kort en bondig beschreven en gericht op competenties. Via een QR code kun je meer ontdekken over de vacature en solliciteren. De vacatures in ons werkcentrum zijn allemaal bij werkgevers waarmee onze samenwerkingspartner, het WerkgeversServicepunt (WSP) regio Amersfoort, warme contacten heeft. Zij kunnen je dus ook voorstellen bij een van deze werkgevers uit de regio! Het WSP verzamelt alle vacatures wekelijks in de vacaturekrant, die je ook kunt lezen via onze pagina Ik zoek werk.

Mijn ideale werkplek

Op deze mobiele wand kun je met magneten je ideale werk vormgeven. In welke werkomgeving zou jij het liefste werken? Aan welke waarden moet jouw werk voldoen? Met hulp van deze wand kun je dit bespreken en je ideale werkplek samenstellen. Aan de andere kant van de wand kun je magneten met diverse talenten opplakken die je in jezelf herkent. Dit is een mobiele wand die we mee kunnen nemen naar evenementen en locaties buiten ons werkcentrum.

Virtual Reality Brillen

In ons werkcentrum liggen ook Virtual Reality (VR) brillen. Met deze bril op kun je vanaf één plek diverse beroepen ervaren. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om als buschauffeur, lasser of zorgmedewerker aan het werk te zijn.

Bekijk onze video

In deze video neemt onze gids Tim een bezoeker mee langs de themawanden in ons werkcentrum.

Bekijk de video