Skip to main content

Het Werkcentrum regio Amersfoort is donderdagmiddag 26 januari 2023 officieel geopend. In het werkcentrum kan iedereen uit de gemeente Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest zich geheel vrijblijvend oriënteren en advies krijgen over hun loopbaan, werk, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het werkcentrum is gevestigd aan de Stadsring 75 in Amersfoort.

Bij de officiële opening waren bijna 100 genodigden aanwezig. Na een welkomstwoord door voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf, Nadya Aboyaakoub – Akkouh en landelijk directeur Uitvoering UWV Werkbedrijf Bernard van Nijnatten, deelden de bestuurders van de betrokken organisaties hun wens voor het Werkcentrum regio Amersfoort.

Nadya Aboyaakoub – Akkouh geeft aan trots te zijn op de regionale samenwerking. “Het is belangrijk dat we mensen helpen om de weg op de arbeidsmarkt te vinden, naar een baan of naar nieuw perspectief. Doordat we als regionale organisaties al jarenlang de handen ineen slaan, maken we samen werk van werk. Dit werkcentrum is een eerste ingang die voor veel mensen deuren kan openen.” Bernard van Nijnatten is blij dat het Werkcentrum regio Amersfoort fysiek en digitaal goed te vinden is. “De huidige krapte op de arbeidsmarkt vraagt erom dat we onze krachten bundelen en bij elkaar brengen voor burgers en werkgevers. Het is belangrijk dat dit herkenbaar is voor iedereen die op zoek is naar scholing, naar werk, naar inkomen. We willen dat iedereen die hier over de drempel komt, zich gezien, gehoord en geholpen voelt.” De wens van Nadya sluit hier goed op aan: “Mijn wens is dat alle mensen die hier komen hun kansen weten te verzilveren. Ik hoop dat we hen kunnen inspireren en dat ze hun talenten mogen ontwikkelen.”

Leerlingen van de MBO First Class opleiding, onderdeel van MBO Amersfoort, verzorgden de catering. Zo kon er na het delen van ieders wens geproost worden op de opening van het Werkcentrum regio Amersfoort.

Eén gezamenlijk loket voor de regio

In het Werkcentrum regio Amersfoort werken UWV en de gemeenten Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Nijkerk, Baarn, Bunschoten en Soest samen met meerdere partners, waaronder de vakbonden CNV en FNV, VCP de Unie, werkgeversorganisatie VNO/NCW en onderwijsinstellingen. Het WerkgeversServicepunt (WSP), het Leerwerkloket en het Jongerenloket regio Amersfoort maken ook deel uit van het werkcentrum. Gezamenlijk bieden zij vanuit één loket fysiek en digitaal hulp aan alle inwoners van arbeidsmarktregio Amersfoort op het gebied van werk, scholing en ontwikkeling.

Eerste reguliere werkcentrum na pilotfase

Het is de wens van het kabinet om door het hele land regionale werkcentra te realiseren. Er zijn vanuit een pilotfase al een aantal werkcentra actief. Werkcentrum regio Amersfoort is het eerste reguliere werkcentrum dat na deze pilotfase haar deuren opent.

Oriënteren op werk en scholing

Iedereen kan zonder afspraak het Werkcentrum regio Amersfoort binnenstappen van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. In het Werkcentrum staat altijd een gids voor hen klaar. Zij helpen de bezoeker verder en bespreken de mogelijkheden op het gebied van werken, leren en ontwikkelen. Zij bespreken dit aan de hand van een aantal themawanden. Op de ‘talentenwand’ kun je bijvoorbeeld samen met de gids bekijken welke talenten en kwaliteiten jij hebt en in welke baan je die kunt inzetten. Met deze talenten kun je direct een vacature zoeken via de wand met actuele vacatures.

Rayonmanager Dennis de Jong schrijft zijn wens op: iedereen met perspectief de deur uit.