Skip to main content

Workshop Aan de slag met de Banenafspraak

Acht sociale werkgevers deden dinsdagmiddag 28 mei 2024 met de workshop ‘Aan de slag met de Banenafspraak’ in het Werkcentrum regio Amersfoort. Na een warm welkom waarin accountmanager Jurn van Middelaar vertelde hoe het WerkgeversServicepunt regio Amersfoort werkgevers kan ondersteunen bij het werven en begeleiden van werkzoekenden uit de Doelgroep Banenafspraak, vertelde Leonore Nieuwmeijer van Op naar de 125.000 banen meer over de feiten en stand van zaken van de Banenafspraak.

Samen met Sharon Peeters en Sylvia Dekker van NLwerktaanwerk en Op naar de 125.000 banen verzorgde Leonore een interactieve workshop. Alle aanwezige werkgevers, gekoppeld aan een accountmanager of trajectbegeleider baan, gingen samen aan de slag rondom functiecreatie. Zo bekeken zij hoe je taken en werkplekken kunt aanpassen om inclusieve kansen te creëren.

Er wordt veel gedacht in functies, maar het is van belang om te denken in taken. Zo is het belangrijk om de taken binnen de functie klein te maken en concreet te beschrijven. Met een duidelijke taakomschrijving, kan het WSP aan de slag welke kandidaten de juiste competenties hebben voor deze taken. De werkcultuur en werkplek zijn mogelijk nog belangrijker. Het is goed om van tevoren te bekijken of de werkplek passend is en er voldoende begeleiding is.

De workshop werd afgesloten met een netwerkborrel in het werkcentrum. Alle aanwezigen gaan de komende weken aan de slag. Op 4 juli volgt een vervolgworkshop waarin zij bespreken welke knelpunten en ontwikkelingen zij tegenkwamen. Daarnaast worden alle administratieve en financiële aspecten van de banenafspraak besproken tijdens deze digitale bijeenkomst.